Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
17.8.2018, Milan Šurkala, aktualita
Na letošní hackerské konferenci DefCon se objevilo i téma policejních kamer, které mají policisté na těle a zaznamenávají jejich akci. Zjistilo se, že zabezpečení dat je nejenže nedostatečné, je doslova tragické.
namrmic (41) | 18.8.201811:48
Jako když už je hackout, tak tam nahrát kód který znemožní policajtům kamery vypnout.
Na youtube si můžete najít několik záznamů z osobních kamer, jak se policajti domlouvají na vypnutí, aby mohly nastražit falešné důkazy nebo dotyčného mlátit a v mnoha případech umlátit až k smrti nebo zastřelit.

Z uniklých dokumentů si několik policejních náčelníků stěžovalo zřizovatelům ­(města­), že jim jsou osobní kamery jen na obtíž a poslouží jen obětem policejního násilí! K tomu snad už není ani co dodat.

Ještě dovětek co mají v USA lepší, můžete zažádat o záznam z osobní kamery nebo jakékoli jiné ­(vlastněné městem umístěné ve veřejném prostoru­) a oni ho dle zákona musí vydat ­(Freedom of Information Act­). Platí to i když si vás policista v pracovní době vyfotí na jeho vlastní telefon. Data nesmí smazat protože by taky porušil zákon.
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 17.8.20189:32
Podle mého by tam vůbec nic jako wifi modul nemělo být. V dnešní době není třeba řešit dobu záznamu, prostě jak policista sejme kameru z nabíječky, začne nahrávat, až jí tam vrátí, přesunou se záznamy do počítače a ten z nich oseká kusy, kdy se nic nedělo. Jelikož se kamera stejně musí nabíjet, je wifi zbytečné. Minimálně není dobré, aby si zloděj než vyleze z vykrádaného baráku v pohodě ověřil, že v okruhu 100 metrů není policista!
Odpovědět0  0
Tech-boy.lukas (1500) | 17.8.20188:34
tak to mě ..... co tam teda bylo za to zabezpwčwní wifi, jsou jen 3 standardy, wep,wpa,wpa2, dle mě je wpa2 nenapadnutelné,teda pokud nemá hacker několik let čas
Odpovědět0  1
shasler (321) | 17.8.20188:46
Když máš login admin a heslo admin, tak je úplně jedno, jestli je to wep nebo wpa2...
Odpovědět0  0
Tech-boy.lukas (1500) | 17.8.20189:36
Já to myslel tak heslo do wifi ne do routeru,login admin a heslo admin ale takhle i popis ­"idiot inside­" Já třeba mám kod wpa2 stylu, A5j7bfT4, není možné si ho ani zapamatovat
Odpovědět0  0
shasler (321) | 17.8.201810:42
Lidi jsou schopni si dát heslo ­"WiFi­" pro Wifi...
To, že nejsi schopen zapamatovat heslo není dobře a ani žádoucí. Naopak, heslo by mělo být zapamatovatelné a taky pokud možno co nejdelší. Díky stále rostoucím výkonům počítačů dnes u hesla záleží hlavně na délce a pak stačí jen drobná modifikace např: M0jeVeLm1DL0uhe+HesL0 ­(22 znaků a zapamatovatelné­) . Pravda, pro heslo k vlastní WiFi je možné mít i dlouhé heslo nezapamatovatelné, ale je pak opruz, když někdo přijde na návštěvu a ty musíš toto heslo opisovat z poznámek ­(ať už z papíru nebo ze sw trezoru­)...

V každém případě, bez ohledu na kvalitu hesla, se asi shodneme, že současný stav bezpečnosti zařízení používající WiFi je tristní. Jak bylo napsáno v tomto článku, tak ty kamery měli např. otevřený telnet bez hesla, absence integrity dat, a další... Mimo jiné, ví se o tom, že se podařilo hacknout auta, hackují se bankomaty, a podobně. No a to je ­"jen­" WiFi, také jsou tu zařízení mající jiné rádiové formy komunikace jako třeba Bluetooth nebo NFC.

Co však dělají výrobci? Nic. Zákazníci je k ničemu netlačí, tak proč by se snažili.

Mimo jiné, už aby tu bylo WPA3...
Odpovědět0  0
Tech-boy.lukas (1500) | 17.8.201811:12
wpa3 už standart je,a co takhle multi ssid mám pro hosty jinou wifi kde si heslo pamatuji ­(stejně to tak mám,bo přes mojí wifi jde ovládat tv a receiver­),a pro svou používám děravé wps tlačítko,o to jde,vydali standart wpa3 ale neříká se nic o tom že by bylo opraveno to wps,další věc je k čemu má policejní kamera wifi?
Odpovědět0  0
shasler (321) | 17.8.201813:05
WiFi u policejních kamer ... jestli nemají na mysli ­"pevné­" kamery na křižovatkách, domech apod... Většinou toho využívají policajti, když mají ty své akce. Připojí se na kameru přes WiFi z auta a ­"hlídají­" jízdy na červenou a podobně na živo, kdy si přestupce odmávnou za křižovatkou nebo za ním vyjedou z postranní uličky... Taky toho využívají při dopravních zácpách opět, když jsou živě na místě.
Pokud je WiFi na osobních kamerách, tak možná proto, aby záznam mohli přenášet i do auta a případně dál, když se děje něco závažného ­(nepokoje, přepadení banky a podobně­) a velitel viděl události z pohledu policistů a mohl sedět v centrále ­(třeba i mobilní­)...
Odpovědět0  0
Tech-boy.lukas (1500) | 17.8.201817:28
ono když má policajt tu kameru na sobě a i když je dejme tomu nějaký hotspot v autě tak vejde do baráku a s wifi je amen
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.